Základní škola a Mateřská škola Dolní Studénky,
okres Šumperk, příspěvková organizace

Menu

PTÁČKOVÁNÍ

PTÁČCI V ZIMĚ

Děti během celého týdne se aktivně zapojovaly do všech činností.  Pozorovaly, objevovaly, odpovídaly na otázky, získávaly nové poznatky a zkušenosti. Téma jim přineslo radost z pohybové hry PTÁČCI V ZIMĚ a PTÁČKU HONEM ZOB, ZOB, ZOB. Některý ptáček trošičku zaspal a málem přišel o potravu, ale kamarádi ho včas probudili. Nejmenší děti si vytvořily společně obří krmítko pro sýkorky, vrabce a kosy. Starší děti si krmítka vráběly jednotlivě. Zopakovaly si, jak skáče vrabec, mávaly křidélky jako vsýkorky a pyšnily se peřím černých kosů. Nučily se píseň KOS  a zopakovyly si písně se zimní tématikou. 

Nejmenší děti loupaly burské oříšky - pamlsek pro sýkorky a promíchaly je s ostatním ptačím zobem. Některé děti oříšky snědly, tak se musely znovu pustit do práce. Nakonec si papírové ruličky namazané v medu obalily v této ptačí dobrotě. Hotová krmítka byly zavěšena na zahradě. 

Postupně si začaly uvědomovat, že mají ze sněhu radost, ale ptáčkům, kteří u nás přezimují, je potřeba pomoci. Třeba jen tím jednoduchým krmítkem.

PTÁČKOVÁNÍ - MŠ DS
Zpátky